Nieuws Actueel

Thales biedt talentvolle IT studenten studiebeurzen aan

Van onze redactie 23 april 2015

Thales Christian van der Meij

“De studiebeurzen bieden ons een extra mogelijkheid om in contact te komen met de top van het IT talent in Nederland,” legt Geke Kooij, HR Director van Thales uit. Het bedrijf is in 2014 begonnen met het uitreiken van de studiebeurzen. Toen kregen 10 technische dames het bedrag ten behoeve van hun studie. Kooij: “De campagne was een succes en met de winnaressen onderhouden we goed contact.”

IT StudentenThales heeft er dit jaar bewust voor gekozen om de beurs alleen aan IT studenten aan te bieden. “De komende jaren verwachten we veel IT-gerelateerde vacatures, verdeeld over de verschillende vestigingen in het land.”

BaankansThales gaat verder dan enkel financiële ondersteuning. Zo krijgen studenten onder andere de kans om mee te denken en mee te werken aan projecten binnen het bedrijf. En na het afstuderen kijkt Thales of er mogelijkheden zijn om de IT’ers een passende baan aan te bieden.Studenten (HBO/WO) kunnen zich tot 25 mei inschrijven om in aanmerking te komen.ThalesThales Nederland BV is de Nederlandse vestiging van de internationale Thales Group. In Nederland werken ongeveer 2.000 medewerkers in de vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high tech systemen voor de defensie, transport en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatie systemen en cybersecurity.