Nieuws Actueel

Thales steekt drie miljoen in testruimte radars

Van onze redactie 19 augustus 2015

Gerben Edelijn Thales

Het nieuwe gebouw, dat dinsdagmiddag het hoogste punt bereikte, maakt het buiten testen van radars, dat vaak verstoringen oplevert door objecten, weersinvloeden en reflecties van andere stralingsbronnen, overbodig.

Klaar voor de toekomst,,We zijn hiermee klaar voor op de toekomst, waarin we als Thales Nederland voorop willen blijven lopen op het gebied van phased array antenne systemen," aldus Gerben Edelijn, CEO Thales Nederland.

RadartorensHierdoor zal ook een van de radartorens zijn functie verliezen en in 2017 afgebroken worden. De marine zal daardoor niet meer haar spectaculaire abseiloefeningen vanaf de grote toren langs het Twentekanaal kunnen houden.

'Echovrije' metingenDe nieuwe ruimte kan ook door andere bedrijven gebruikt worden om ‘echovrije’ metingen te verrichten. De binnenruimtes zullen compleet vrij van elektromagnetische straling zijn, doordat er een zogeheten kooi van Faraday omheen wordt gevormd.

2016Het ‘near field testcentrum’ zoals het gebouw heet, zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 in gebruik genomen kunnen worden.

Gerben Edelijn, CEO Thales Nederland. Foto: Thales