Nieuws Actueel

The Interview in de bios

Rik Nizet 23 december 2014

Onafhankelijke bioscopen in de staat Texas en de stad Atlanta kondigden dinsdag aan dat ze op eerste kerstdag de film The Interview gaan vertonen. Producent Sony schrapte vorige week de première van de film, waarin Noord-Korea op de hak wordt genomen, omdat bioscopen hem niet meer wilde draaien na dreigementen uit Noord-Korea.

Het bedrijf maakte dinsdag na overleg bekend dat het toestaat dat de film nu toch in première gaat. De bioscopen van Texas DraftHouse Cinema en het Plaza Theater in Atlanta laten de film donderdag zien, aldus Amerikaanse media.

Fictief complotDe film over een fictief complot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden leidde tot een cyberaanval op Sony.

Sony is blij met de theaters die The Interview gaan vertonen "We hebben nooit opgegeven om The Interview vertoond te krijgen en we zij enthousiast dat onze film nu in een aantal theaters wordt vertoond op eerste kerstdag", verklaarde topman Michael Lynton. Het bedrijf blijft proberen de film op meer plaatsen vertoond te krijgen om de film "een zo'n groot mogelijk publiek te geven''.