Nieuws Actueel

The League: Dating alléén voor de elite

Bram de Vrind 6 augustus 2015

The league dating app tinder succesvolle mensen 335

Als je werkloos bent of op zwart zaad zit heb je pech. De populaire nieuwe dating app The League selecteert alléén singles die bij de absolute elite horen. De app die dit jaar in Amerika werd gelanceerd, heeft inmiddels een wachtlijst van 100.000 mensen. De gelukkigen onder hen mogen deelnemen aan exclusieve single-feestjes.

De app, die vergelijkbaar is met Tinder, werd in januari gelanceerd in San Francisco, in mei volgde New York. Onderneemster en Stanford-alumnus Amanda Bradfort haalde in Silicon Valley 2,1 miljoen dollar investeringsgeld op voor haar selectieve app.

Select clubjeSinds de lancering is The League overstelpt met aanmeldingen. Slechts een select clubje krijgt echter toegang tot The League. In New York zijn dat er bijvoorbeeld 2500.

Een foto die door theleague is geplaatst op 2 Aug 2015 om 2:07 PDT

VIP passenDe leden van The League zijn verkozen middels een selectief algoritme dat kijkt naar de LinkedIn-profielen en andere sociale media van de kandidaten. Eenmaal toegelaten, krijgt het nieuwbakken lid van The League twee VIP passen te geef aan vrienden. Die hoeven niet aan de strenge eisen van de site te voldoen.

Een foto die door theleague is geplaatst op 20 Mei 2015 om 3:03 PDT

Financiële wereldLeden van The League zijn vaak eind twintig, hebben een mastertitel van een prestigieuze universtiteit en werken in de marketing of financiële wereld.

Exclusieve strandfeestjesThe League organiseert exclusieve strandfeestjes voor haar leden, zoals afgelopen maand in Montauk, Long Island.

Ambitieus"We willen dat gebruikers zeggen: 'Hé, we vertrouwen op je oordeel'. Deze mensen jagen hun dromen na. Ze zijn interessant, ambitieus en streven en doen datgene waar hun passie ligt", zegt Bradfort tegen Business Insider.

Zij hoopt uiteindelijk honderdduizenden succesvolle singles aan elkaar te koppelen met de app.