Nieuws Actueel

The Muppets movie adventures: kleurrijke B-film

Van onze redactie 24 november 2014

Wie is er niet dol op Kermit de Kikker of de dwaze Gonzo? Na verschillende succesvolle series en films figureren ze nu op het kleine scherm van je PlayStation Vita. Niet eens als zichzelf, maar in verschillende filmrollen.

Filmdecors In de filmavonturen van The Muppets baan je je een weg door verschillende filmdecors. Er zijn in totaal vijf films (lees: levels), met verschillende thema's. Van een stoere sciencefictionfilm tot een spannend spookverhaal. Elk met een verklede Muppet in de hoofdrol. Zo zie je Miss Piggy in de rol van stoere Viking, Animal als sheriff in het Wilde Westen en Kermit als De Roekeloze Kikkerpiraat Groenbeens.

Gehuld in bijpassend kostuum spring je met de filmsterren over gevaarlijke afgronden en versla je vijanden. Om uiteindelijk de perfecte filmscène op te nemen. Ondertussen verzamel je gouden sterren en zoek je verstopte filmrollen. Maak je onderweg een foutje of zijn de schurken je de baas? Dan krijg je op je kop van de regisseur. Misschien kom je zelfs wel in de bloopers terecht!

Allerjongsten The Muppets movie adventures richt zich op de allerjongste gamers. De actie is erg eenvoudig en elke scène begint met een kleurrijke tekenfilm. De Muppets spreken ook nog eens vloeiend Nederlands. Absoluut een voordeel voor jonge spelers. Toch slaat de game een beetje door in het aanpassen aan de kids. De actie is zo uitgekleed en versimpeld, dat het allemaal al vrij snel nogal saai wordt. Er is bar weinig afwisseling en geen enkel verrassend element te ontdekken. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars de nieuwe generatie gamers een beetje onderschat.

Daar komt bij dat het spel binnen een uurtje of drie is uit te spelen. Veel te kort voor een spel van 35 euro natuurlijk. De manier waarop geprobeerd wordt de speelduur te rekken, is erg flauw. Je kunt namelijk niet meteen alle sterren verzamelen. Sommige verzamelvoorwerpen liggen bijvoorbeeld achter een gesloten deur of op een hoog plateau. Pas na het uitspelen van het level krijg je de sleutel of het voorwerp om hoger te kunnen springen. Om alles te verzamelen, moet je ieder level dus verplicht twee keer spelen. En dat voelt toch best als een straf.

Geen volwaardige Vita-game The Muppets movie adventures heeft meer weg van een simpele iPad-game van een paar euro, dan van een volwaardige Vita-game. The Muppets movie adventures zal dankzij de kleurrijke beelden en Nederlandse stemmen kinderen best even boeien. Voor wie iets meer wil, mist de game helaas duidelijk kwaliteit en diepgang.

The Muppets movie adventures. Platform: PlayStation Vita, 34,99 euro.