Nieuws Actueel

The Order 1886: Mooie game die je zo uitspeelt

Van onze redactie 26 februari 2015

Al hoeft de stad niet te vrezen voor al dit naars; de moderne ridders van The Order zullen er alles aan doen de kwade krachten te verslaan. Zo, nu weet je ook meteen waar de titel van 'The Order 1886' op slaat. Tijd om dieper in deze PlayStation 4-game te duiken.

Wapens In 'The Order 1886' krijg je Sir Galahad onder de knoppen. De besnorde heer werkt samen met zijn collega's voor The Order en krijgt verschillende opdrachten om de grauwe en onveilige straten van Londen 'op te ruimen'. Hier gebruikt hij natuurlijk geen bezem voor. Nee, Galahad moet het hebben van zijn 'trigger finger'. Revolvers, shotguns en zelfs geavanceerde prototype wapens helpen hem een handje met de opruimwerkzaamheden.

De vuurgevechten zijn best vermakelijk, maar maken nergens echt indruk. De vijanden zijn vaak niet al te slim en bieden (zelfs als ze met 10 man meer zijn) maar bar weinig weerstand aan de schutters. Het spel verzandt al snel in het kamertje voor kamertje schieten op alles wat beweegt.

Sluipen Zo af en toe leg je de vuurwapens even neer. Soms is het handiger om niet gezien te worden, sluipen is dan de beste optie. Ook hier is de actie weer behoorlijk oppervlakkig. Sluip achter een bewaker en gebruik je mes om 'm uit te schakelen. Dat is het. Zolang je niet recht in het licht van de bewaker staat, word je niet snel gezien. Het gaat zelfs zo ver dat je richting de rug van de bewaker kunt sprinten zonder op te vallen.

Samenvattend mist 'The Order 1886' vooral diepgang. Het verhaal is ok en heeft hier en daar nog wel wat verrassingen in petto, maar toch blijft het allemaal te veel op de vlakte. Het is niet genoeg om je echt helemaal onder te dompelen in de wereld van de game. Hetzelfde geldt voor de actie; best leuk, maar nergens bijzonder of indrukwekkend.

Doorsnee Wat overblijft is een doorsnee schietspel. Al is de speelduur wel echt een stevig minpunt: in 5 à 6 uur speel je het spel makkelijk uit. Daarna is er nog maar weinig te beleven. Er is verder geen reden om de game dan nog een keer op te pakken en een multi-playeroptie schittert door afwezigheid.

Toch is niet alles aan de game doorsnee. Zo is het London van 1886 prachtig in beeld gebracht. Van de grauwe smalle straatjes tot hoog in de lucht in een zeppelin. Het is alsof je even echt in de 19e eeuw bent beland. Genoeg om de game een topper te noemen is het echter niet.

The Order 1886. Platform: PlayStation 4. Release: nu in de winkel. Adviesprijs: 64,99 euro.