Nieuws Actueel

Theaterhotel Almelo: geen bestaan zonder het bedrijfsleven

Van onze redactie 26 oktober 2015

Theaterhotel Almelo Rikkert Harink

Voor het Theaterhotel vormen de zakenlui de basisdoelgroep. "Het bedrijfsleven zorgt ervoor dat het Theaterhotel bestaat", vertelt directeur Esther Hammink. In de herfstvakantie ligt dat wel even anders. Zakenlui nmen ook vakantie en hebben nu plaatsgemaakt voor toeristen die een paar dagen willen genieten van een viersterrenhotel en daartoe het Almelose hotel hebben uitgekozen.

Viersterrenhotel "De meeste mensen komen niet specifiek voor Almelo", weet Esther Hammink. "Het zijn mensen die zin hebben om een paar dagen weg te gaan, het liefst in een viersterrenhotel willen overnachten. Ze zoeken op internet, komen het Theaterhotel tegen en besluiten om hier een paar dagen naartoe te komen. In de zomer ligt het bedrijfsleven stil en komen hier vooral toeristen.”

Alle doelgroepen De mensen die kort van tevoren boeken, blijven meestal maar één nacht. Vaste gasten boeken langer van tevoren, kijken minder naar de prijs en blijven wat langer, soms zelfs een week om de stad en omgeving rustig te kunnen bekijken, legt Hammink uit. "Dat zijn over het algemeen wat oudere gasten", verklaart ze. "We bieden kamers voor alle doelgroepen, met bijpassende prijzen. Dat is echt een vak geworden."

Foto: Rikkert Harink