Nieuws Actueel

Thieme woedend om doodsbedreiging GroenLinkser

Bram de Vrind 7 maart 2014

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) heeft het Amsterdamse raadslid Fjodor Molenaar van GroenLinks aan de schandpaal genageld wegens kattenhaat. Molenaar dreigde met het kruisigen van de katjes van zijn buren. Thieme sprak vrijdag in een tweet schande van het dreigement dat de GroenLinkser deed op Facebook.

Molenaar schreef dat hij het gezeik van de katten van diens buurman helemaal zat is. "Weest niet boos of verdrietig als uw vierpotig huisdiertje binnenkort gekruisigd aan uw voordeur hangt", schreef hij.

ExcuusHet raadslid heeft inmiddels excuses aangeboden. "Ik had het nooit moeten doen. Het spijt me, ik heb mijn buurvrouw meteen excuus aangeboden", zei Molenaar vrijdag.AfstandGroenLinks zegt afstand te nemen van het dreigende bericht dat Molenaar 3 weken geleden postte op de pagina van een Facebookgroep van het appartementencomplex waar hij woont. "Nadat de buurvrouw me erop had aangesproken, gaf ik haar 100 procent gelijk en heb ik het bericht snel verwijderd", zegt Molenaar. Een woordvoerder van GroenLinks spreekt van een kwalijke zaak.Molenaar is lijstduwer van GroenLinks in Amsterdam voor de komene gemeenteraadsverkiezingen.

Schokkend: Amsterdams raadslid bedreigt buren met kruisiging katjes @Johnasvlammerenpic.twitter.com/hJzkBjP4dd

— Marianne Thieme (@mariannethieme) 7 maart 2014