Nieuws Actueel

Thuiszorgorganisatie Vérian dreigt thuishulpen met ontslag

Van onze redactie 23 december 2014

Vérian baarde een paar weken geleden al opzien met het plan voor loonsverlaging per 1 januari 2015. De thuishulporganisatie staat financieel het water aan de lippen en zou geen andere uitweg zien om een faillissement te voorkomen. Het plan voorziet erin dat medewerkers een andere functie en andere taken krijgen en daar zou een ander salaris bij passen.

Maar volgens de bonden is er helemaal geen sprake van een andere functie en gebruikt de directie van Vérian dat slechts als voorwendsel om een loonsverlaging te rechtvaardigen.

Intimidatie Daarom adviseerde de bond medewerkers om bezwaar tegen het plan aan te tekenen. Aanleiding voor de ophef die nu is ontstaan vormt een brief van Vérian aan zo’n 700 medewerkers die dat inmiddels hebben gedaan. Volgens Leon van der Elsen van de AbvaKabo vormt de brief een verkapt dreigement om medewerkers te ontslaan als zij niet binnen een week alsnog lager loon en een andere functie accepteren.

De brief leidde de afgelopen dagen bij het kantoor van de AbvaKabo tot een stroom telefoontjes van bezorgde medewerkers. ,,Akkoord gaan met het plan zou betekenen dat mensen honderden euro’s per maand netto erop achteruit gaan. Ik ken een voorbeeld van iemand die terug zou vallen van 1100 naar 700 euro en daar dan een gezin van moet onderhouden’’, zegt Van der Elsen, die de brief van Vérian een vorm van intimidatie noemt. ,,Eigenlijk zochten we nog overleg met Vérian, want dat er iets moet gebeuren betwisten we niet. Maar zoals het nu gaat... Willen ze strijd? Dan krijgen ze strijd.’’

FaillissementVan der Elsen veronderstelt dat de medewerkers ,,misschien wel beter af zijn met een faillissement en de WW dan met zo’n loonsverlaging’’. Volgens hem is het helemaal niet toegestaan om contracten van medewerkers zomaar aan te passen. Een kort geding hangt nu in de lucht.Vérian is dinsdagavond niet bereikbaar voor een reactie maar stelde eerder dat de maatregelen nodig zijn juist om werkgelegenheid te behouden.