Nieuws Actueel

Tielse spaarkaart FlipPas veelbelovend van start gegaan

Van onze redactie 14 december 2015

Flipje tiel

Het spaarsysteem met de FlipPas in Tiel maakt een veelbelovende start. Dat constateert winkeliersvereniging Hart van Tiel. De pas, die een maand geleden werd geïntroduceerd, is inmiddels aan zo'n 2.500 klanten verstrekt. Dat meldt De Gelderlander.

De ruim 70 ondernemers die inmiddels meedoen aan het systeem, hebben er 6.000 afgenomen van Hart van Tiel. De mende tijd moet nog zichtbaarder gemaakt worden welke winkels aan de FlipPas meedoen, bijvoorbeeld met stickers.

Punten en centen De kaart kost 2,50 euro. Per uitgegeven euro wordt bij de aangesloten winkeliers en horecazaken een punt ter waarde van een cent gespaard op de FlipPas. Deze punten kunnen als geld uitgegeven worden bij de aangesloten ondernemers. Hart van Tiel houdt de administratie bij van de punten.

Getal met 7 cijfersCentrummanager Gert-Jan van Ingen wil niet kwijt hoeveel punten er precies al uitgegeven zijn in de afgelopen maand, maar het gaat volgens hem om een aanzienlijk aantal. "Wij houden alleen bij hoeveel punten er uitgegeven en ingelost worden. Dit moet namelijk maandelijks verrekend worden met de ondernemers. We geven er geen gedetailleerde informatie over maar er is al volop gespaard. In totaal gaat het wel om een getal met 7 cijfers."

QR-code Het spaarsysteem dat werkt met een QR-code op de pas of via een app op de mobiele telefoon, wordt op meer plaatsen in Nederland gebruikt. Maar in Tiel wordt gewerkt aan een unieke eigenschap. In het 1e kwartaal van 2016 worden de Tielse parkeerautomaten aangepast zodat ook het parkeergeld met de Flipjepunten afgerekend kan worden.