Nieuws Actueel

Tientallen banen weg bij distributiebedrijf Bleckmann uit Oldenzaal

Van onze redactie 6 augustus 2015

Magazijn Carlo ter Ellen

Verder is het onduidelijk of voor dertig magazijnmedewerkers nog langer een werkplek is bij het voormalige TNF Fashion, dat vorig jaar werd over genomen door consortium Belspeed (Belgie) en Netlog Group (Turkije).OntslagenIn totaal telt Bleckmann 650 medewerkers, waarvan 500 bij diverse vestigingen in Twente. Daarbij gaan het met name om magazijnruimten, van waaruit het vervoer van kleding van gerenommeerde merken plaatsvindt. De ontslagen vallen vooral bij het hoofdkantoor aan de Eekboerstraat in Oldenzaal waar de nationale distributie is geconcentreerd. Die wordt voortaan niet meer door Bleckmann zelf verzorgd maar uitbesteed aan een transportbedrijf in het westen van het land.

Flinke verliezenEen gevolg van de toename van verkopen van kleding via internet, aldus financieel directeur Gerwin Meulman. “Daardoor hebben we steeds minder volume in de wagens die de kledingwinkels bevoorraden. Op de nationale distributie maken we flinke verliezen. Daardoor zit er niets anders op dan deze maatregelen te nemen.”

ReorganisatieHet personeel van Bleckmann is woensdagmorgen geïnformeerd over de reorganisatie. Chauffeurs die onderweg zijn, werden per sms op de hoogte gesteld. “Dan kan nu eenmaal niet anders omdat de chauffeurs op straat waren. Ze krijgen bij terugkomst uitvoerige informatie over het wat en waarom”, aldus Meulman, die benadrukt: “We doen er alles aan om de personele consequenties zoveel mogelijk te beperken.”

Foto: Carlo ter Ellen