Nieuws Actueel

Tijdelijke fietsenstalling op Stationsplein Hengelo kost klanten

Van onze redactie 11 februari 2015

„Wij hebben er heel veel last van”, verzucht Eskender Kallo. Hij is eigenaar van bakkerij/pizzeria Palmyra aan het Stationsplein. Zijn zaak wordt volledig aan het zicht onttrokken door de tijdelijke fietsenstalling. En dat kost hem klanten.

TijdelijkDe tijdelijke fietsenstalling staat er al sinds december 2013. Ter vervanging van de oude stalling naast het NS-station. Op die plek moet een nieuwe fietsflat komen. Die had eigenlijk rond deze tijd klaar moeten zijn. Maar de bouw heeft grote vertraging opgelopen. In juni vorig jaar werden de werkzaamheden stilgelegd, omdat er problemen waren met de keerwand van het perron. Achteraf bleek dat loos alarm. Volgens de laatste berichten zal aannemer BAM in april de bouwwerkzaamheden hervatten.

SchadeclaimDit betekent dat de ondernemers aan het Stationsplein nog zeker een jaar tegen een muur van fietsen moeten aankijken. Het duurt hen allemaal veel te lang. Ze zien de stalling liever vandaag dan morgen verdwijnen. De eigenaar van Palmyra wil de komende tijd eerst de omzetcijfers nog eens goed op de rij zetten, maar sluit niet uit dat hij bij de gemeente een schadeclaim zal indienen.

BinnenstadIets verderop zit Scapino. Volgens bedrijfsleidster Jolanda Niemeijer is het moeilijk te zeggen of de zaak omzetverlies heeft geleden door de tijdelijke fietsenstalling. Ze wijst naar boven, waar met grote letters de naam van de winkel op de gevel staat. „Ons zien ze nog wel. Maar ik vind het sneu voor de buren. Die zie je helemaal niet meer.” Haar collega Petra Nuchelmans van Engbers Lederwaren denkt er net zo over: „De binnenstad van Hengelo heeft het al zo moeilijk,” zegt Nuchelmans. „De gemeente mag best wat gekker met haar ondernemers zijn.”

Foto: Lenneke Lingmont