Nieuws Actueel

Tim Schenk van ‘Philips Hue’ en Frank van Viegen van ‘Happening’ op I AM MEDIA EVENT

Van onze redactie 16 juni 2015

IAMMEDIA Screenshot IAMMEDIA

Tim Schenk Tim Schenk is als programmaleider Connected Lighting bij Philips verantwoordelijk voor het Hue systeem, één van de succesvolste lichtproducten van Philips. Internet of Things, Home Automation, begrippen die in deze wereld vaker langskomen. Waarom zijn ze belangrijk en hoe ziet de toekomst eruit?

Frank van ViegenHalf december scoorden ze in de papieren deOndernemer de eerste publiciteit. Een paar regels slechts over een nieuwe app: Happening. Even later volgde aandacht in UT Nieuws. Nog geen drie maanden later gebruiken 100.000 mensen Happening.

Frank van Vliegen wil met zijn applicatie ‘Happening’ de concurrentie aangaan met Whatsapp. Happening is een platform dat allerlei kleine appjes biedt die je kunt combineren en binnen een groep kunt gebruiken. ,, Iedereen die Whatsapp gebruikt kent de groepsapps waarin vaak tientallen berichten nodig zijn om tot een afspraak te komen,” beweert Frank. ,,Ga je bijvoorbeeld met vrienden op skivakantie? Dan installeer je de datumprikkerapp waarop iedereen zijn voorkeur aangeeft of een app waarmee je een boodschappenlijstje kunt maken en gemakkelijk de rekening kunt delen.”

Lees ook: Twentse app Happening gaat viral: in 3 maanden naar 100.000 gebruikers

Meer weten over het I AM MEDIA EVENT? Lees hier verder.