Nieuws Actueel

Timmerfabriek Groothuis en bouwbedrijf Hulshof helpen bij wederopbouw rampgebied Filippijnen

Van onze redactie 20 februari 2015

Met een werkgroep van twintig personen uit heel Nederland werkten zij een week lang aan de woningbouw voor inwoners die door de zware storm dakloos waren geworden. De bouwreis wordt twee keer per jaar gehouden, door Habitat for Humanity en bouwmaterialenhandel Stiho.

Samenwerking

„Er is na de natuurramp veel hersteld, maar de verwoestingen zijn nog altijd zichtbaar”, vertelt Mulder. „Onze taak bestond uit het bouwen van een stukje fundering en muren opmetselen. In totaal hebben we zesenhalf huis afgekregen. De samenwerking in het team verliep perfect. Het is apart dat je elkaar amper kent, weet dat je voor een goed doel bezig bent en samenwerkt alsof je nooit anders hebt gedaan.”

Op de vraag of er een vervolg komt, hoeven de mannen niet na te denken. Mulder: „Je kunt foto’s laten zien en verhalen vertellen, maar de geur van zo’n land, het gevoel dat je er krijgt, is onbeschrijflijk. Ik ga zeker nog een keer.” „Nee, wé gaan zeker nog een keer”, verbetert Groothuis.

Foto: Richard Groothuis (links) en Arjan Mulder gaan zeker terug naar de Filipijnen om te helpen. (Christian van der Meij)