Nieuws Actueel

Tips: De perfecte Facebook-omslag

Lotte Grimberg 27 februari 2015

Social media kan een grote rol spelen bij het succes van ondernemers. Niet alleen Twitter en Linkedin moeten daarom altijd netjes en actueel zijn, maar ook Facebook. Eén van de belangrijkste onderdelen van Facebook is de omslagfoto. Met de juiste omslag wordt jouw succes vergroot. Daarom een aantal tips en trucs voor je omslag op Facebook.

Facebook als promotiemiddel wordt vaak onderschat, maar het kan een zeer goed en krachtig medium zijn als je het juist gebruikt. Uit onderzoek van 99designs blijkt dat 11 procent van de ondernemingen met een op maat gemaakte Facebook-omslag een groei zag in het aantal verkopen via hun website. Daarnaast merkt 82 procent van het MKB dat een goede Facebook-omslag positief werkt op het aantal likes.

Om een juiste Facebook-omslag te maken, moet je rekening houden met een aantal punten:

1. Gebruik de juiste afmetingenZorg ervoor dat je een omslag gebruikt van de juiste groote. Je wilt natuurlijk geen onscherpe of uitgerekte foto op de achtergrond hebben. Houd er daarom rekening mee dat de afmetingen van de Facebook-omslag 1702 x 630 pixels is.

2. Kies voor RGBNormaal gesproken zijn de kleuren in foto's in CMYK. Maar voor een goede omslag is het belangrijk dat je bewerkt in RGB. De kleuren komen hierdoor beter tot hun recht, waardoor je meer aandacht kan trekken.

3. Houd rekening met je profielfotoJouw profielfoto zit in de linkerbenedenhoek op de omslagfoto. Houd er dus rekening mee dat er geen informatie verstopt zit achter je profielfoto. Dat zou zonde zijn.

4. Trek de aandachtHoud het simpel, maar niet saai. Je hebt slechts een aantal seconden om de aandacht van een mogelijke klant te pakken. Haal er dus uit wat er in zit. Belangrijk om te weten is dat kleurrijke omslagfoto's en omslagfoto's met gezichten het beste werken.

5. Zorg voor aansluitingHoud je merkbeeld constant, dus ook op Facebook. Zorg ervoor dat je de juiste uitstraling gebruikt in de omslagfoto.

6. Verander vaak genoegEen Facebook-omslag komt en gaat. Verander hem vaak genoeg, zodat je telkens nieuwe klanten aan kan trekken en om de community te entertainen. Let er wel op dat je niet te vaak veranderd, dat kan voor verwarring zorgen.