Nieuws Actueel

Tips over containerbaby na Opsporing Verzocht

Van onze redactie 5 november 2014

Pleister Die hebben volgens een woordvoerster voornamelijk betrekking op de pleister die op de hiel van het kindje zat en de speen van het meisje.

Man in auto In het programma werd een compositietekening getoond van een ongeveer 30 jaar oude, getinte man die rond het tijdstip van de vondst in een auto nabij de container zat. Het rechercheteam kreeg naar aanleiding van de tekening enkele tips over wie de man zou kunnen zijn. ,,Helaas zit de gouden tip daar niet bij. Dus de oproep aan mensen die meer weten, blijft staan.''

Vorige week werd voor het eerst aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht. Het tonen van foto's van het meisje leverde toen 33 tips op.

Het kindje werd zondag 26 oktober vroeg in de ochtend gevonden door een voorbijganger in een ondergrondse vuilcontainer in de Fritz Conijnstraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld-Slotermeer. Het gaat om een meisje tussen de 10 en 20 dagen oud met een licht getinte huidskleur. De politie is onder meer naarstig op zoek naar de man van de compositietekening. Hij was mogelijk getuige van het dumpen van de pasgeborene.