Nieuws Actueel

Tips over naam mogelijke dealer witte heroïne

Van onze redactie 19 maart 2015

Image 4815065

Of de tips ook over eenzelfde naam gaan, kon de zegsvrouw niet vertellen. ,,Het gaat om verschillende namen.'' Volgens haar blijft de oproep met informatie over de gezochte man te komen, nog altijd onverminderd van kracht.

Opsporing Verzocht In de tv-programma's, zoals Opsporing Verzocht, werden voor het eerst bewegende beelden van de straatdealer getoond. Bewakingscamera's legden de man vorige maand vast toen hij op de Stadhouderskade het spul verkocht aan 3 Deense toeristen, die daarna onwel werden.

Sinds half september stierven 3 jonge toeristen in Amsterdam omdat ze onbedoeld witte heroïne snoven. Zo'n 17 anderen raakten onwel. Het opsnuiven van witte heroïne kan leiden tot ernstige ademhalingsproblemen en acute ademstilstand.

Levensgevaarlijke drugs Na het nieuwe incident in februari waarschuwt de hoofdstad toeristen opnieuw via matrixborden, posters en folders voor de levensgevaarlijke drugs. Volgens de politie weet de straatdealer mogelijk niet dat wat hij als cocaïne verkoopt, eigenlijk witte heroïne is.

De dealer spreekt goed Engels en verkoopt vooral in de binnenstad. Over het signalement lopen de verklaringen uiteen. Hij is lang en sommige getuigen hebben het over een man van 35 tot 40 jaar, maar hij kan ook jonger zijn. Hij heeft mogelijk rastahaar, dat hij soms los draagt en de andere keer in een netje.