Nieuws Actueel

Tips voor oranjegekte op het werk

Lotte Grimberg 20 juni 2014

De oranjegekte is toegeslagen, u kunt niet meer om de juichpakken en oranje vlaggetjes heen en bijna iedereen is in de ban van het voetbal. Omdat sommige wedstrijden tijdens werktijd worden gespeeld, kunt u als werkgever te maken krijgen met veel werknemers die om vrije dagen of flexibele werkuren vragen. U wilt het WK niet aan uw personeel voorbij laten gaan, maar het moet niet ten koste gaan van de productiviteit. Daarom hier enkele tips.Special WK 2014WK 2014 Speelschema

1. De gelegenheid om uw personeel te bedankenHet aanbieden van meer flexibiliteit tijdens de voetbalwedstrijden is een effectieve manier om uw personeel te laten weten dat hun harde werk gewaardeerd wordt en dat u ook bereid bent rekening te houden met hun wensen. Het versterkt de teamspirit en zorgt voor tevreden medewerkers.

2. Behandel iedereen gelijkBedenk dat er misschien werknemers zijn die fan zijn van een ander team dan Nederland. Geef hen dezelfde flexibiliteit als de Oranjefans.

3. U bent meer dan een werkgeverGelegenheden als deze zijn een uitstekende kans om te laten zien dat u meer bent dan alleen de werkgever. Zet een pool op met werknemers, versier het kantoor of de kantine met oranje vlaggetjes of stel voor om op dagen dat Nederland speelt allemaal in het oranje te komen.

4. Werknemers die niet van voetbal houdenHoud er rekening mee dat niet iedereen interesse heeft voor het WK. Zorg dat de veranderingen die u doorvoert geen negatieve invloed hebben op de werkzaamheden van het personeel dat niet zo van voetbal houdt.

Zorg dat iedereen binnen uw bedrijf van het WK kan genieten, maar laat het niet ten koste gaan van uw bedrijf. Ook als u besluit in deze periode wat soepeler om te gaan met werktijden, stel duidelijke regels en grenzen op om voor iedereen duidelijkheid te scheppen wat wel en wat niet kan.