Nieuws Actueel

Toedracht mishandeling Zwolse schooljuf nog onduidelijk

Van onze redactie 19 maart 2015

Image 4814477

Clusterdirecteur Arie de Wit van Openbaar Onderwijs Zwolle, waar De Toonladder onder valt, wil evenmin kwijt hoe de leerkracht er aan toe is na de mishandeling. "Ook daarvoor is het nog te vroeg. Die informatie delen we eerst met de direct betrokkenen. Aandacht voor de leerlingen, het team en de ouders is op dit moment onze eerste prioriteit."

Een 33-jarige Zwolse vrouw greep de leerkracht dinsdagmiddag bij de keel. De docente raakte kort buiten kennis en liep verwondingen aan haar hals op. De mishandeling gebeurde 's middags bij het uitgaan van de school aan de Bachlaan in Holtenbroek, onder de ogen van leerlingen, docenten en andere ouders.

Discussie Aan het geweld ging volgens de politie een discussie van de moeder met de lerares vooraf, over een incident waar haar kind bij betrokken was. De politie geeft daar geen verdere toelichting op. Onder ouders doen verschillende verhalen de ronde. Een moeder die niet bij het incident was maar wel kinderen op dezelfde school heeft, weet met enige stelligheid te melden dat de verdachte boos zou zijn geweest over de vermeende harde aanpak van haar dochter, eerder die dag.

Pesterij Anderen suggereren dat het kind slachtoffer zou zijn geweest van mishandeling of pesterij en dat de moeder in woede ontstoken zou zijn omdat de leerkracht niet ingegrepen zou hebben. Voor de ouders die willen napraten over het incident is donderdagmorgen een bijeenkomst gepland. Volgens clusterdirecteur De Wit heeft het gebeurde 'uiteraard een enorme impact op iedereen'. Wethouder Jan Brink van onderwijs noemt de mishandeling 'een verschrikkelijke gebeurtenis'. "Het is terecht dat het Openbaar Ministerie dit hoog opneemt, omdat docenten een publieke rol vervullen. Ook als gemeente moeten we pal staan voor deze mensen. Als je een conflict hebt, kun je dat uitpraten, maar je moet je handen thuishouden."