Nieuws Actueel

Toekomstige horecaondernemers runnen ‘zaak’ bij eindexamen

Van onze redactie 29 mei 2015

Bestek sxc

De leerlingen van de mbo-opleiding Manager/Ondernemer Horeca creëerden acht pop up-restaurants met elk een eigen thema. Groepjes van vier studenten waren verantwoordelijk voor hun eigen ‘restaurant’. Ze moesten een thema kiezen en hier ook de inrichting op aanpassen. De 350 gasten konden onder meer plaats nemen in een Italiaans restaurant of een restaurant in retrostijl.

„Horecaondernemers uit de regio beoordelen hen op allerlei punten”, vertelt André Hofman namens de school. „De leerlingen moeten namelijk hun eigen onderneming oprichten. Het meest wordt gekeken naar leidinggevende kwaliteiten, want ze moeten een team van jongere leerlingen aansturen.”

Bedrijven die examineerden waren De Bloemenbeek (De Lutte), Nielz (Almelo), Preston Palace (Almelo), Wijnlokaal Cuvee (Enschede), Hotel Hof van Twente (Hengevelde), Kampkuiper (Harbrinkhoek), Landgoed de Holtweijde (Lattrop) en La Cucina (Enschede).

Bekijk hieronder een paar foto’s van het 'examen-event'.

//

Sfeertje!

Posted by Restaurants ROC van Twente on donderdag 28 mei 2015 //

Prachtige sfeer bij project Culinair Event ROC van Twente 2015

Posted by Restaurants ROC van Twente on donderdag 28 mei 2015