Nieuws Actueel

Toeristen in Twente komen vooral uit Nederland

Van onze redactie 11 november 2014

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over 2013 blijkt dat slechts 1 op de 8 toeristen uit het buitenland komt. Het merendeel van de buitenlandse toeristen komt uit Duitsland en België.

Toeristische trekpleister Een toeristische trekpleister in Twente zou het aantal buitenlandse toeristen kunnen opkrikken. Twente heeft toeristen tal van attracties te bieden, maar eigenlijk is er niet één die er bovenuit springt. Zoals de Efteling dat wel doet in Brabant.

Interessanter “Mensen zoeken in het algemeen een vakantiebestemming waar ze iets vinden wat ze thuis niet hebben”, stelt Thérese Ariaans van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Een toeristisch trekpleister of uithangbord van Twente zou de regio dus interessanter maken. Marketingadviseur Gert-Jan Jacobs van het Twents Bureau voor Toerisme juicht vernieuwing toe. “Maar het moet wel echt iets onderscheidends zijn en passen bij Twente. Bovendien kun je zelf niet bepalen of iets een icoon is. Zoiets moet groeien. ”

Meer cijfers en grafieken over vakantietrends in Twente en Overijssel bij Tubdata. Meer over het ontbreken van Twentse iconen lees je in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag.

Toont de graphic niet? Dan is deze hier te zien