Nieuws Actueel

Toeristische ondernemer uit Boekelo krijgt ruimte in buitengebied

Van onze redactie 14 juli 2015

Camping t Scharrelhoes Reinier van Willigen

Dat staat in de Gids Buitenkans 2014, een beleidsstuk waarin het gemeentebestuur zijn visie en plannen voor het buitengebied heeft vastgelegd.

’t Scharrelhoes Het plan voor de kleinschalige landschapscamping 't Scharrelhoes in het buitengebied van Boekelo past daar prima in. Eén van de speerpunten is het stimuleren en ondersteunen van ondernemers. Wie met een kleinschalig toeristisch initiatief aanklopt bij de gemeente, kan erop rekenen dat welwillend naar de plannen wordt gekeken. Enschede heeft locaties aangewezen als 'extra interessant' voor nieuwe vormen van recreatie. De omgeving van 't Scharrelhoes hoort daarbij.

Spelregels De Gids Buitenkans 2014 legt bovendien de spelregels vast voor landschapscampings. Deze minicampings mogen maximaal 25 toeristische standplaatsen hebben. Stacaravans zijn verboden. De kleine campings mogen vanaf de donderdag voor Pasen tot en met de maandag na de herfstvakantie zijn geopend. Buiten het kampeerseizoen moeten de velden leeg zijn.

Streekeigen beplanting moet caravans en tenten zoveel mogelijk aan het zicht onttrekken. Sabine en Daniel Jongsma hebben hun erf opnieuw ingericht en ingeplant met hoogstamfruitbomen, een meidoornhaag, eiken-, walnoot- en kastanjebomen, rode beuken en knotwilgen.

Foto: Reinier van Willigen