Nieuws Actueel

Toestemming om restaurant Plexat in De Lutte uit te breiden

Van onze redactie 3 november 2015

Image 5402222
Hij werkte twaalf jaar geleden bij het snooker- en poolcentrum in de Bisschopstraat in Oldenzaal. Eigendom van horecatycoon Toon Tibben. „Ik had Toon toen al eens laten weten dat ik op mijn 30e mijn eigen zaak wilde hebben”, vertelt Maurits Huisken. Die gelegenheid deed zich voor toen Toon Tibben in 2004 in De Lutte het failliete La Bonne Viande overnam. UithangbordHuisken toverde het pand, als huurder, vervolgens om in PleXat. Met het grote terras, rechts naast het pand, als hét uithangbord. „Waar we door mijn moeder gemaakt appelgebak verkopen bij de koffie. Eigen recept. Valt in de smaak bij iedereen. Het terras werd daarvoor helemaal niet gebruikt door La Bonne Viande. Er zat een omheining omheen; je zag het nauwelijks. Wij hebben er nu 120 plaatsen. Met een beetje mooi weer zit het al snel vol.” TierelierIn 2006 kocht hij de zaak van Toon Tibben. Lef tonen, nieuwe accenten leggen, het personeel allerlei cursussen laten volgen. Het betaalde zich uit. Plexat loopt als een tierelier. Het enige waarvoor hij geen plek heeft, zijn de grotere feestjes. Zeg maar gezelschappen binnenhalen tot zo’n 100 man. „Ik heb dat wel eens gedaan, maar dan moet ik de zaak dicht doen. En dat kun je gewoon niet te vaak doen.” 2017Om dat probleem op te lossen, speelt hij al meer dan twee jaar met het idee de bovenverdieping om te dopen tot restaurant annex feestzaal. Nu, na het indienen van het vijfde bouwconcept, heeft de gemeente Losser het licht op groen gezet. Alleen de gemeenteraad moet nog akkoord gaan en het bestemmingsplan moet worden gewijzigd. „Ik hoop in het najaar te kunnen beginnen met de verbouwing. In het voorjaar van 2017 gaan we open. Met een prachtig nieuw concept, met onder andere tapas. Ik heb er zin in.”