Nieuws Actueel

Toiletten tankstations Elst en Haps schoonste van Nederland

Van onze redactie 18 november 2014

Het tankstation van aan de Hondsiep scoorde bij een vorig onderzoek van de ANWB in 2008 nog bijna als slechtste van heel Nederland. Reden voor de sterke verbetering: bij Shell zijn net als bij veel Texaco en BP-stations betaaltoiletten geïnstalleerd. Door de komst van die betaalde variant is er meer aandacht voor schoonmaak, onderhoud en faciliteiten.

Andere stations Behalve de stations in Elst en Haps komen in de lijst ook tankstations voor in

Ugchelen, BP, De Hucht langs A1: optische hygiëne goed / bacterieel schoon: zeer goedBruchem, Shell, De Lucht-West, A2, optische hygiëne goed / bacterieel schoon: zeer goedOchten, Esso, Overbroek, optische hygiëne redelijk / bacterieel schoon: zeer goedEde, BP, De Poel, A30, optische hygiëne matig / bacterieel schoon: zeer goedEde, Esso, De Buunderkamp, optische hygiëne slecht / bacterieel schoon: redelijkDidam, Texaco, Stille Wald, optische hygiëne slecht / bacterieel schoon: redelijk

Incognito Voor het onderzoek bezocht het team van de ANWB grotendeels dezelfde tankstations die ook in 2008 werden onderzocht. Die toiletten werden 2 maal incognito betreden. De ene keer werd het bezoek afgelegd door laboratoriummedewerkers. De andere keer door ANWB-onderzoekers. Zowel de mannen- als de vrouwentoiletten werden beoordeeld op optische hygiëne.

Om de feitelijke staat van de toiletten vast te stellen zijn monsters genomen van wc-bril, kraan, deurknop en babyverschoonkussens.