Nieuws Actueel

'Tol op Autobahn is discriminatie'

Jeroen Jansen 11 april 2014

Verkeersminister Schultz en de ANWB hebben fel gereageerd op het Duitse plan om tol te heffen voor het gebruik van de autobahn, schrijft De Telegraaf.

Minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) wil 'alle wegen bewandelen' om de invoeren van het Duitse tolvignet per 1 januari 2016 tegen te houden. Of ze zich aansluit bij Oostenrijk, dat een juridische procedure start om de plannen te dwarsbomen, heeft ze echter nog niet besloten.

Ook de ANWB is tegenstander van de extra heffing."Dit is absoluut tegen de Europese gedachte van gelijkheid. Ons extra belasten voor gebruik van de snelweg is dan ook een doldriest plan, dat hoe dan ook moet worden tegengegaan”, aldus een woordvoerder.

Eerder zij ANWB-directeur Guido van Woerkom tegen BNR dat je "zou kunnen zeggen dat dit discriminatie is. Ze slaan buitenlanders op een andere manier aan dan hun eigen burgers. Dat mag gewoon niet. We hebben in Europa met elkaar afgesproken dat er vrij verkeer van goederen en personen is. Daarmee is het natuurlijk ook in strijd."