Nieuws Actueel

Tonnie Harmelink wil kansen benutten met De Werkwijzer in Oldenzaal

Van onze redactie 8 juni 2015

De Werkwijzer Tonnie Harmelink Emiel Muijderman

De ambitie van De Werkwijzer is om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen. „En dat doen ze goed hier”, is de ervaring van Harmelink.

Bedienen„We bedienen momenteel 180 medewerkers. Dat zijn mensen met een WIA-uitkering, Wajongers, mensen in de bijstand en we bieden dagbesteding aan via PGB.” De 32 medewerkers op de loonlijst kunnen in hun dagelijkse werk, bijvoorbeeld het vervoer van de cliënten en de algehele ondersteuning, terugvallen op een grote groep vrijwilligers.

VoorbeeldBij veel projecten wordt samengewerkt met de gemeente Oldenzaal. De bewaakte fietsenstalling die vorige week donderdag werd geopend aan de Nagelstraat is daar een goed voorbeeld van. Maar er is meer. „Het contract dat we hebben voor de kantine in het stadhuis wordt verlengd. Ons team - een begeleider en vijf cliënten- gaat de duurzame lunches bevorderen. Hoe dat eruit gaat zien? Minder vaak een vette hap; we gaan de gezonde levensstijl bevorderen. Meer duurzaamheid is toch een speerpunt van dit college.”

Ondersteuning„We zijn nu aan het bekijken of een schoonmaakdienst voor mensen met een WMO-indicatie mogelijk is. Die mensen hebben nu nog recht op huishoudelijke ondersteuning. Als die ondersteuning komt te vervallen, kijken wij of De Werkwijzer dat kan invullen”, vertelt Harmelink.

Foto: Tonnie Harmelink. (Emiel Muijderman)