Nieuws Actueel

Top 10 Carrièrelessen voor ambitieuze vrouwen

Rik Nizet 1 oktober 2015

Carrierevrouw lijstje middelgroot

Ruim 100 ambitieuze vrouwen kwamen woensdag bij elkaar voor Women in Control Café in het Nationale-Nederlanden Café in Rotterdam. Wat daaruit kwam? Een voorname lijst tips and tricks voor het bereiken van jouw persoonlijke top.

Dorothee van Vredenburch (Management Board NN Group), Diana Koster (Vrouwencoach en bestseller schrijfster) en May-Britt Mobach (oud-hoofdredactrice Marie Claire en oprichter van Amayzine.com) inspireerden met hun verhaal over carrières en barrières. Top 10 Carrièrelessen

Voor het bereiken van jouw persoonlijke top

1. Durf te dromen en wees niet bang deze na te jagen. Het ergste wat kan gebeuren is dat het níet lukt. En dan? To discover new oceans you must first lose sight of the shore.

2. Doe niet aan carrièreplanning.

3. Durf te geven, maar cijfer jezelf niet weg.

4. Winnaars zijn verliezers die nooit opgeven. Vallen, opstaan en weer doorgaan.

5. Stel hoge doelen voor jezelf. Vrouwen zijn geneigd bescheiden te zijn en niet al te hoge doelen te stellen. Stimuleer jezelf en leg de lat nog 5 treden hoger. Wedden dat het gebeurt?

6. Maak een ‘not to do list’. Bedenk wat je doel is en ga bij alles wat je op een dag doet na of dat bijdraagt aan dat grote doel. En je skipt alles dat niet bijdraagt.

7. Als je (ongevraagd) advies voelt opkomen, stel dan eerst een vraag.

8. Durf jezelf te zijn en durf jezelf te laten zien. Jezelf bekijken door de ogen van anderen kost bakken energie en levert niks op.

9. Dress for success: gedraag en kleed je naar de functie die je ambieert. Zorg voor signaturen die jou uniek maken. People will stare, better make it worth their while.

10. Dorothee van Vredenburch (NN Group Boardmember) sloot af met een mooie quote: “Your smile is your logo, your personality is your business card. How you leave others feeling after having an experience with you becomes your trademark.”De succesvolle inspiratieavond was de afsluiter van de septembermaand in het NN DE Café, die geheel in het teken stond van vrouwen.