Nieuws Actueel

Top 10 werkgevers met de beste werk-privé balans

Caroline Spilt 16 juli 2015

Prive werk balans top 10 groot

Op zoek naar een werkgever waar je de optimale balans vindt tussen werk en privé? Waar je inspanning en ontspanning goed met elkaar kunt combineren? Glassdoor heeft op basis van reviews van Nederlandse werknemers een top 10 samengesteld van bedrijven die de beste werk-privé balans bieden.

Als nummer één komt kennisinstituut TNO uit de bus. Opvallend is dat er maar liefst drie financiële dienstverleners in de top 10 staan.

Top 101. TNO2. ING3. Philips4. Rabobank5. TomTom6. Oracle7. KPN8. ABN-AMRO9. Backbase10. TravelBird

TNO over tijd- en plaatsonafhankelijk werkenTNO is trots dat medewerkers hun waardering kenbaar maken. TNO HR-directeur Irene van den Broek vertelt dat de organisatie daar veel voor doet: “We hebben experts in dienst die ons adviseren over de beste werk-privé balans. Onze inspanningen betreffen met name het mogelijk maken van tijd- en plaatsonafhankelijk werken voor zoveel mogelijk medewerkers. Onder andere door goede IT-systemen en goede video- en teleconference voorzieningen, ook op de laptop. Verder maken we op de werkvloer bespreekbaar dat je niet 24/7 beschikbaar hoeft te zijn. Ook nu daar wel de mogelijkheden voor zijn. Managers vervullen hierin een voorbeeldrol.”

Werknemers over TNOEen wetenschapper van TNO in Delft benoemt als pluspunt: "TNO biedt uitstekende omstandigheden voor expats met een hoge opleiding (MSc en PhD). Het combineert een groot deel van consultancy werk en onderzoek wat een grote balans tussen werk en privéleven biedt."

Een engineer wijst op de uitstekende flexibiliteit: "Een flexibele sfeer en goede werk-privébalans (misschien wel de beste in Nederland op dat vlak)."

Drie banken in de top 10Hoewel de reputatie van banken onder vuur heeft gelegen tijdens de economische crisis, blijkt dat medewerkers van ING, Rabobank en ABN Amro hun werkgevers momenteel bijzonder goed waarderen als het gaat om de werk-privé balans.