Nieuws Actueel

Top 100 innovatieve bedrijven

Rik Nizet 12 mei 2014

De 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland zijn maandag bekend gemaakt door de Kamer van Koophandel. Een panel van innovatie experts maakte deze selectie uit een groot aantal inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Op 11 juni maakt een jury de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2014 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.

Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. Uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel onder de bedrijven die in de afgelopen 8 jaar in de Top 100 stonden, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. WinstAlle Top 100 bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Een plek in de Top 100 is een goede graadmeter voor succes.

Noord-HollandIn de Top 100 van 2014 is de provincie Noord-Holland met maar liefst 22 bedrijven het best vertegenwoordigd. De meeste innovaties zijn afkomstig uit de sector industrie.

De Kamer van Koophandel organiseert de MKB Innovatie Top 100 samen met Mercedes-Benz en NRC Media.