Nieuws Actueel

Top 3 onmisbare gadgets in het zakenleven

Rik Nizet 29 september 2015

Phablet social media groot

Gadgets maken het werk en je leven een stuk makkelijker. Maar welk apparaat koop je voor je eigen plezier en kun je tevens gebruiken of dragen in een zakelijke situatie? De tablet en standaard smartphone kennen we wel. Onderstaande 3 gadgets worden steeds populairder en zullen in de toekomst onmisbaar zijn.

PhabletIn 2013 stond het woord tussen de kanshebbers om woord van het jaar te worden: phablet. Omdat ‘phone’ en ‘tablet’ samen zo leuk klinkt. De phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet. De grootte varieert van minimaal 5 inch tot maximaal 7 inch. Qua afmetingen is het meer een tablet dan een telefoon, maar de apparaten kennen over het algemeen dezelfde functies als een smartphone. Wat is daar dan zo handig aan? Naast desktop-functionaliteiten is de grootte van het scherm aantrekkelijk. Dit maakt het een perfect device om e-mails op te typen, PDF’s te bewerken en het overzicht in je agenda te behouden.

Vier populaire phablets: Samsung Galaxy S6, LG G4 en nog voordat ze te koop zijn: de iPhone 6s Plus en de Sony Experia Z5.

SmartwatchSteeds meer mensen gebruiken een smartwatch. Waarom? Al je belangrijke informatie binnen handbereik! De smartwatch valt onder de ‘wearables’ en er zullen in 2016 naar verwachting zo’n 3.5 miljoen Nederlanders mee rondlopen. Voornamelijk uit interesse, maar voor de snelle ondernemer ook omdat het handig is. Je hoeft niet continu je telefoon te pakken om na te gaan of die belangrijke e-mail al binnen is. Met slechts één blik op je horloge beledig je daarnaast jouw gezelschap tijdens een zakelijke lunch minder snel.

Een aantal goede en galante smartwatches zijn: Asus ZenWatch, Samsung Gear S en de iWatch.

Smartbracelet of activity trackerDoordat de werkdruk binnen veel bedrijven steeds hoger komt te liggen, ervaren ook steeds meer werknemers stress. Het is belangrijk om zowel mentaal als fysiek in balans te blijven. Een handige gadget die veel gebruikt wordt om jezelf te monitoren is de smartbracelet of activity tracker. Deze draag je om je pols en maakt contact met je huid en hartslag door een drukpunt op het bandje. Dit elektrische ‘sieraad’ weet bijvoorbeeld precies hoe lang je hebt geslapen en hoe functioneel deze slaap was. Of hoeveel calorieën je op een dag verbrandt. Alle gegevens (het worden steeds meer variabelen) worden ingelezen op je computer of smartphone. Zo krijg je in één overzicht wat je kunt doen om gezonder te leven. Handig toch?

Veel verkochte smartbracelets zijn: de Jawbone UP24, Fitbit Flex en de Samsung Galaxy Gear Fit.