Nieuws Actueel

Top Aegon rekent zich weer rijk

Rik Nizet 21 maart 2014

Bestuurders van Aegon hebben over vorig jaar opnieuw nagenoeg een extra jaarsalaris aan bonussen ontvangen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de verzekeraar, dat vrijdag is gepubliceerd.

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts ontving een totale bonus van 1,03 miljoen euro. Daarvan wordt de helft in contanten uitgekeerd en de andere helft in aandelen Aegon. Wynaendts krijgt 40 procent van het bedrag direct, de rest wordt gespreid over 3 jaar betaald, als de resultaten van Aegon voldoen. De bonus komt bovenop zijn vaste salaris, dat vorig jaar ongewijzigd bleef op 1,05 miljoen euro.

Jan NooitgedagtAegon wisselde vorig jaar van financieel directeur. Jan Nooitgedagt werd per 15 mei opgevolgd door de Canadees Darryl Button en ging uiteindelijk per 1 augustus met pensioen. Nooitgedagt kreeg over vorig jaar 433.959 euro aan bonussen bovenop een salaris van exact dezelfde omvang. Button kreeg 467.665 euro naast zijn vaste salaris van 474.789 euro.

Met ingang van 2015 wil het kabinet bonussen in de financiële sector beperken tot maximaal 20 procent van het vaste jaarsalaris. De raad van commissarissen van Aegon geeft in het jaarverslag aan de gevolgen daarvan te zullen bestuderen.