Nieuws Actueel

Topman Unilever: 'Ik verdien te veel'

Bram de Vrind 26 mei 2015

Paul polman unilever beloning bonus 335

Paul Polman, topman van was- en voedingsmiddelenconcern Unilever, vindt dat het wel wat minder kan met zijn beloning, die vorig jaar alles bij elkaar opgeteld 9,6 miljoen euro bedroeg. Dat zegt hij in een interview met de Amerikaanse krant The Washington Post.

Hoe 'Mister Shell' 24 miljoen pakte

"De raad van bestuur probeert ons beloningspakket aan te passen en te verhogen, maar dat hebben wij steevast geweigerd - niet om heroïsche redenen, maar ik denk dat er wat gezond verstand moet zijn.", zegt Polman over zichzelf en zijn financieel directeur Jean-Marc Huët.

AandelenDe opmerkingen van Polman zien echter alleen op het basisloon dat hij ontvangt, vorig jaar 1,25 miljoen euro. Dat is echter maar een fractie van het totale vergoedingenpakket van de Unilever CEO, meldt het FD. Hij pakte in 2014 een jaarbonus van 1,65 miljoen euro en krijgt een langetermijnbonus in aandelen, over het afgelopen boekjaar goed voor 5,73 miljoen. Alles bij elkaar opgeteld komt hij dus, inclusief langetermijnbonussen, op 9,6 miljoen euro.

Dubbel zo hard werkenPolman vindt dat de hoogte van het salaris geen motivatie moet zijn voor mensen 'op ons niveau'. "Als je me dubbel zou betalen, zou ik niet dubbel zo hard werken, omdat ik mijn beschikbare tijd al maximaal gebruik. En zou het de manier veranderen waarop ik dingen doe? Ik denk van niet, omdat ik probeer de voor het concern juiste dingen op langere termijn te doen."

SchaamteDe CEO zegt in de Amerikaanse krant dat hij zich bevoorrecht voelt, maar hij voelt soms ook schaamte vanwege zijn miljoenenbeloning. "Belangrijk is dat je er een goede bestemming voor vindt. Dat is het minste wat je kunt doen."

Disfunctioneel gedragVolgens de Unilever-topman beïnvloeden de hoge lonen en bonussen 'het gedrag van CEO's'. "Mensen denken dat als ze geen loonsverhoging krijgen of niet zo veel geld verdienen, dat ze dan niet gezien worden als goed presterende CEO's. Die groepsdruk leidt tot disfunctioneel gedrag."

LoonplafondMaar Polman is geen voorstander van de invoering van een wettelijk loonplafond of andere marktregulatie. "Ik denk dat we een veel krachtiger signaal zouden uitsturen door het juiste voorbeeld te geven."