Nieuws Actueel

Topvrouw KLM wil sneller einde aan reizigerslimiet Schiphol

Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel die zegt dat de luchtvaartmaatschappij er bij het vliegveld op zal aandringen om de termijn te verkorten. De luchthaven verlengde onlangs het maximum voor het aantal vertrekkende reizigers tot eind maart.

ANP 5 oktober 2022

ANP051022108 1

De limiet werd verlengd omdat er nog altijd problemen zijn met het aantal beveiligers op Schiphol. Die kunnen een grote toestroom van het aantal reizigers niet tijdig verwerken. Rintel zei tijdens het World Aviation Festival in Amsterdam dat Schiphol alle opties moet bekijken om de problemen bij de beveiliging op te lossen.

Ook het weer afschaffen van een roostersysteem dat efficiënter is, maar zeer impopulair bij de beveiligers, zou op tafel moeten liggen. "Ze moeten moeilijke beslissingen nemen om deze problemen op te lossen."

Bij hetzelfde evenement zei scheidend Schiphol-directeur Dick Benschop dat de luchthaven al verbetering ziet na de "ernstige operationele problemen" in de zomer.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws