Nieuws Actueel

Torino in Almelo; de sfeer van een Belgische chocolaterie

Van onze redactie 15 september 2015

Arjan Luttikhedde van Torino Wouter Borre

Gezegd moet worden dat er iets bijzonders is gevestigd in het pand van een voormalige kledingzaak. De speciaalzaak ademt een exclusieve huiskamersfeer vol alledaagse geneugten. En het is nog mooier geworden dan Luttikhedde vooraf had durven dromen. "Dat komt door de interieurontwerper", geeft hij toe. "In eerste instantie wilde ik alles zelf doen, totdat ik bij de opening van Timboektoe Rutger van Elsberg tegen het lijf liep. Hij wilde weleens vrijblijvend komen kijken. Direct al kwam hij met nuttige tips. Bovendien is het plafond vervangen. Veel beter dan zo'n wit systeemplafond. En de kleuren, donkerbruin met mintgroene letters, had ik vooraf ook niet kunnen bedenken. Maar het staat perfect."

AmbachtAmbacht is het kernwoord bij Torino. De ruim vijftig jaar oude bonbonvitrine, van origine afkomstig uit een winkeltje in Brugge, zet bij binnenkomst direct de toon. De vitrine is gevuld met een keur aan bonbons, daarachter pronken de meest uiteenlopende chocoladeproducten. Van delftsblauwe chocoladetegeltjes met spreuken van Herman Finkers tot aan een geboortekaartje van chocolade. Torino heeft ruim zestig soorten thee, bij een kleine koffiebranderij selecteerde Luttikhedde vijftien soorten koffie, die nu het merk 'Torino' dragen.

Presentje Of er een markt voor is in Almelo? Luttikhedde knikt. "Als het in Wierden, Borne en Delden kan, dan moet het toch ook kunnen in een stad van 70.000 mensen? In Almelo zat nog niet zo'n winkel. Bovendien hoor ik dat het hier vaak moeilijk is een leuk presentje te vinden. Daarvoor kunnen mensen hier ook terecht."

Take away-koffieBovendien heeft zijn zaak een horecagedeelte, waar mensen naast koffie, thee en chocolade ook nog een stuk taart, afkomstig van dagactiviteitencentrum De Leemhorst, kunnen nuttigen. En voor de snelle passant vervult Torino een functie als Starbucks: take away-koffie.

Wens in vervulling Een langgekoesterde wens is in vervulling gegaan. Luttikhedde deed het idee op in Doetinchem. Aanvankelijk wilde hij het verwezenlijken in de herfst van zijn carrière, maar na het vertrek bij een accountantskantoor kwam alles in een stroomversnelling. Luttikhedde kijkt trots rond in zijn winkel. "Prachtig geworden, toch?"

Arjan Luttikhedde opende zaterdag zijn chocolaterie annex koffie- en theespeciaalzaak Torino aan de Koornmarkt. Foto: Wouter Borre