Nieuws Actueel

Tot 340 ontslagen bij Makro

Lotte Grimberg 26 augustus 2014

Bij groothandelsketen Makro worden nog voor het einde van dit jaar tot 340 banen geschrapt. Dat heeft Makro dinsdag laten weten. In elk van de 17 vestigingen verdwijnen tussen de 5 en 20 voltijdsbanen. Hoeveel medewerkers precies worden ontslagen, wordt volgens een woordvoerster half september duidelijk.

PersoneelsbestandEerder deze week werd al bekend dat Makro flink in het personeelsbestand gaat snijden. Het bedrijf bevestigt dat het bedrijf kampt met moeilijke marktomstandigheden als gevolg van de economische situatie. Makro wil de eigen organisatie efficiënter maken en de bedrijfsvoering klantgerichter.

Medewerkers die hierdoor boventallig worden, krijgen nog wel de kans om te solliciteren op een aantal nieuwe functies. Die herplaatsingsprocedure is naar verwachting in de loop van volgende maand afgerond.

4100 medewerkersMomenteel zijn er ongeveer 4100 medewerkers mensen werkzaam bij Makro Nederland. Het is niet de eerste reorganisatie bij het bedrijf. Begin dit jaar moesten er volgens vakbond FNV Bondgenoten bijvoorbeeld nog enkele tientallen mensen uit op het hoofdkantoor van Makro.

FNV heeft laten weten gedupeerde werknemers juridisch te zullen bijstaan wanneer zij hun ontslag willen aanvechten. De vakbond is het niet eens met de manier waarop Makro de reorganisatie uitvoert en had graag een eerlijkere verdeling van de ontslagen gezien. FNV vreest dat vooral oudere werknemers buiten de boot vallen wanneer zij opnieuw moeten solliciteren op een functie bij Makro.