Nieuws Actueel

Tour-fans blijven positief over Tourstart in Dordrecht

Van onze redactie 13 november 2015

Image 5435805

,,De SP haalt appels en peren door elkaar, door de Tourstart tegenover de problemen in de zorg te zetten. Je hoeft niet voortdurend het een tegen het ander weg te strepen. Je moet nooit een plan van te voren verwerpen. Dat is een beetje dom van de SP.''Thies en Guido Bindels zijn niet gedesillussioneerd door de aangenomen motie van de SP die hen uit te droom wil helpen omdat de kosten voor de organisatie volgens die partij de pan zullen uitrijzen. De raad zal voorlopig geen energie en geld in de organisatie steken.,,Natuurlijk kost het geld, maar je kunt ook kijken:' Wat levert het de stad op,'' aldus Thies die vastberaden is. Hij denkt dat de maritieme sector en andere sterke bedrijven uit de regio een rol kunnen spelen bij de financiering van de Tourstart.

Donderdag had het duo een ,,goed gesprek'' met burgemeester Arno Brok en sportwethouder Rinette Reynvaan over de Tourstart. Opnieuw is gelobbyd de happening naar Dordt te trekken in 2020, als de stad 800 jaar bestaat. Bij het gesprek waren ook Peter de Ruiter en Wim Hendrikx aanwezig. Het lukte die twee om de Tourstart in 2010 naar Rotterdam te trekken. ,,We hebben de burgemeester en wethouder uitgenodigd te luisteren naar deze twee mannen. We zagen zojuist wel degelijk enthousiasme in de ogen van de burgemeester en wethouder. Ze zullen het gesprek terugkoppelen naar de raad.'' De aangenomen motie van de SP wordt door Thies omschreven als ,,premature ejaculatie.''

Sportwethouder Rinette Reynvaan zei gisteren dat ze het standpunt van de raad uiteraard respecteert. ,,Maar als de samenleving kracht toont en er mooie ideeën en initiatieven komen, sta ik er voor open.''De Tourstart heeft volgens haar hetzelfde kaliber als de nationale intocht van de 'echte' Sinterklaas, en Koningsdag in Dordt. ,,Tot nu toe heeft de gemeente nog geen cent in de Tourstart gestoken.'' Dat is volgens hem ook niet de route waarop de Tourstart hoort te rollen. Thies en Bindels hopen binnenkort de opdracht van het college te krijgen een kleine missie naar Parijs op te stellen. De groep zou daarna zich kunnen inschrijven voor de Tourstart.