Nieuws Actueel

Touringcars blijven komen voor Boer Geert

Alexander van Eenennaam | Foto: Huisman Media/ANP 23 december 2015

Geert 1

Hij was het kijkcijferkanon van Boer zoekt Vrouw. De Groningse Geert Krops (66), oftewel Boer Geert. Hij koos voor Hetty. Er werden excursies naar zijn bedrijf georganiseerd.

Zou je 2015 willen overdoen?Boer Geert: "Absoluut, meteen", vertelt hij in BN/DeStem. Het was een van de mooiste jaren uit mijn leven, in elk geval het vreemdste. Ik zou het zo weer doen, ook met alle vrouwen die ik over de vloer heb gehad, haha."

Wel met dezelfde vrouwen?"Zeker, het land zit vol vrouwen, maar ik ben tevreden met wat ik heb."Hoe is het met Hetty en jou?"Uitstekend. We wonen nog niet samen, maar we zien elkaar vier of vijf dagen per week. Soms hier, soms bij haar in Uden. Hetty heeft haar huis te koop staan, maar ze is het nog niet kwijt.”Als dat gebeurt, gaan jullie dan samenwonen?"Dat weten we nog niet, dat zien we wel, het is allemaal niet zo eenvoudig. Hetty heeft bijvoorbeeld haar kinderen en kleinkinderen in Brabant, die wil ze graag vaak zien." Komen er nog steeds dagjesmensen bij je langs?"Ja, uit alle hoeken van het land. En volgende zomer komen er opnieuw touringcars met mensen, die afspraak staat al. Ze willen allemaal even Boer Geert zien. Dat raakt me wel, iedereen heeft het goed met me voor."

Heb je dan ook meer bloemkolen verkocht dan vorig jaar?"Veel meer. We verkochten sinds de zomer wel twee dozen bananen per week, vorig jaar nog niet eens één doos. Ik heb ook stickertjes met Boer Geert erop, die plak ik op de doosjes aardbeien, zo weten ze dat ze van mij komen. Maar meer doe ik niet, hoor."Krijgt Boer Geert veel aanbiedingen?"Dat wel, vanmiddag belde er nog iemand op om te vragen of ik beschikbaar ben voor een commercial van groenten. Dat ben ik, maar ik weet niet of het ook iets gaat worden. En ik heb in de jury gezeten van Mind Masters, maar dat is van de tv gehaald."

Daar hadden we Boer Geert niet meteen verwacht."Dat kan, maar ik heb wel wat met mentalisme. Ik zeg niet overál ja op. In The Voice of Holland zul je me niet zien. Ik ben niet zo muziekachtig. Maar als het een programma is over tuinieren en koken, dan wil ik dat best doen. Muziek kan ik niet beoordelen, maar ik kan wel zeggen of de broccoli lekker stevig is."De volgende serie van Boer zoekt Vrouw gaat over boeren in het buitenland, heb je tips voor je opvolgers?"Nee, je kunt je er niet op voorbereiden, het overkomt je. Ik had nooit kunnen bedenken wat er allemaal op me af zou komen. In positieve zin, hoor. Ik hoef niemand te waarschuwen voor de nadelen van Boer zoekt Vrouw, want die heb ik niet ervaren. Ja, die bijnaam die ze me gaven die ik niet meer zal noemen (Geile Geert, red.), maar dat heeft me anderhalve week achtervolgd. Daarna was het klaar."Heb je spijt van dingen die je in het programma hebt gedaan?"Och, jawel. Wanneer ik mezelf terugzag, met dat snelle gepraat en dat drukke gedoe, dan dacht ik: Geert, doe nou eens kalm. Dat had ik me dan ook al voorgenomen, maar dat lukte nooit. Ik ben wie ik ben, dat gaat vanzelf."

Heb je nog een grote wens voor 2016?"Gezondheid. Ik heb het gezien toen mijn vrouw overleed, ik kon haar met geen miljoen euro terughalen. Dus voor iedereen: een gezond 2016 van Boer Geert."