Nieuws Actueel

Tramrestaurant Hoftramm is 'kikkûh'

Rik Nizet 17 april 2014

Na een succesvolle crowdfundingcampagne, is de langgekoesterde droom van ondernemer Bobby van Galen werkelijkheid geworden. Tramrestaurant Hoftrammm staat vanaf 24 april op de Haagse rails. "Bobby is jong en jaagt zijn droom na. Geen grote zak geld is de basis, maar passie! Kikkûh." Lees ook:Deze lente eten we in een tramHaute cuisine in tramOp 24 april zal wethouder Henk Kool om 16:00 uur Tramrestaurant Hoftrammm officieel openen.

Bobby van Galen (34) deed enkele jaren geleden, tijdens een wereldreis met zijn verloofde, inspiratie op voor dit rijdend restaurant. Een horecaconcept dat al in verschillende wereldsteden met succes is opgezet. Teruggekomen in Nederland heeft dit concept zijn interesse vastgehouden. Het werd zijn ultieme droom. Op zijn pad is hij de vele uitdagingen niet uit de weg gegaan en nu, 3 jaar later, wordt zijn droom werkelijkheid. Hoftramm"Den Haag is een geweldige stad, met een uitstekende tramrailnetwerk. De combinatie van een heerlijk diner in een rijdende tram is echt iets dat bij onze Hofstad past. De naam Hoftrammm was dan ook snel gevonden", aldus van Galen.

EnthousiasmeHTM viert dit jaar haar 150 jarig bestaan van de tram en in dit kader heeft HTM besloten hun medewerking te verlenen. "Bij 150 jaar Tram past niet alleen terugkijken op een mooi verleden, maar ook het ondersteunen van hedendaagse, bijzondere initiatieven”, aldus HTM. Ook bij gemeente Den Haag is dit plan enthousiast ontvangen. In samenspraak is er een mooie opstaplocatie gekozen, waar de gasten gemakkelijk kunnen beginnen aan hun culinaire reis. CrowdfundingDe opstaplocatie is 'Rond de Grote Kerk', midden in het centrum van Den Haag. Na alle toestemmingen heeft Bobby van Galen zijn financiering via crowdfunding bijeen gekregen. 177 investeerders hebben dit plan gesteund door middel van een investering via het platform CrowdAboutNow.

KikkûhAlsof een dinerrit in een rijdende tram niet bijzonder genoeg is, heeft Van Galen TV-kok Pierre Wind bereid gevonden om in dienst te treden als Executive Chef. Pierre Wind: "Bobby is jong en jaagt zijn droom na. Fantastisch. Geen grote zak geld is de basis, maar passie! Eten in een rijdende tram is spectaculair, maar het eten op je bord moet ook kikkûh zijn. Daar ben ik nu dag en nacht mee bezig."