Nieuws Actueel

Transavia staakt vluchten vanuit Maastricht

Van onze redactie 11 oktober 2015

Image 5325610

De budgetvlieger bood, alleen in de zomermaanden, drie chartervluchten per week aan vanaf Maastricht. Die vliegtuigen deden op weg naar hun zonbestemming ook Groningen aan. In Maastricht stapten gemiddeld vijftig tot zestig passagiers in. ,,Dat was niet meer rendabel'', aldus de zegsvrouw.

Transavia gaat zijn beschikbare vliegtuigcapaciteit concentreren op Schiphol en de regionale luchthavens Eindhoven en Rotterdam. De Nederlandse prijsvechter wil minder afhankelijk worden van toeristen en ook zakelijke reizigers trekken. Daarvoor is het belangrijk om dagelijkse lijnvluchten aan te bieden naar bestemmingen die voor dat segment relevant zijn.

Pakketreizen

Vliegen in opdracht van aanbieders van pakketreizen blijft wel een belangrijke activiteit voor Transavia. ,,Wij blijven in overleg met touroperators over wat mogelijk is en wat niet'', aldus de woordvoerster. Vanuit Groningen blijven voorlopig nog chartervluchten vertrekken.

Moederbedrijf Air France-KLM is bezig Transavia als prijsvechter een grotere rol te geven binnen de luchtvaartgroep. De Franse tak maakt al langer een sterke groei door, in Nederland gaat vanaf komend voorjaar de capaciteit flink omhoog. Daarnaast wordt gewerkt aan plannen voor filialen in andere Europese landen.