Nieuws Actueel

Transportbedrijven Rijssen-Holten bieden vmbo-scholieren baangarantie

Van onze redactie 13 april 2015

Vrachtwagen Transport vervoer anp

Door de vergrijzing in de logistieke branche ontstaat binnen nu en vijf jaar een groot tekort aan chauffeurs en logistiek medewerkers. Vmbo-scholieren kunnen bij OT&L terecht voor een volwaardige mbo-opleiding met baangarantie bij één van de lidbedrijven. Ook Rijssen-Holten en het ROC van Twente dragen hun steentje bij aan de opleiding. En om de doorlopende leerlijn te waarborgen wordt nauw samengewerkt met vmbo-scholen uit de regio: Jacobus Fruytier, Pius X, Reggesteyn en De Waerdenborch.

Opleiding op maat

OT&L biedt een opleiding op maat en vooral praktijkgericht op mbo-niveau 2. Behalve over twee leslokalen beschikt de opleidingslocatie over een moderne praktijkruimte waarin alles aanwezig is om de kneepjes van het vak te leren. De lessen worden verzorgd door docenten van het ROC van Twente en praktijkopleiders van betrokken lidbedrijven.

Geïnteresseerde vmbo’ers en hun ouder zijn donderdag 16 april welkom bij Ten Brinke Recycling aan de Morsweg 24 in Rijssen. Van 17.30 uur tot 20.00 uur wordt er voorlichting gegeven over de verschillende opleidingen, de begeleiding tijdens de opleiding (op school en op de leerwerkplek) en de toelatings- en exameneisen. Per schooljaar kunnen zich maximaal 25 leerlingen aanmelden voor een opleiding bij OT&L.

Foto: ANP