Nieuws Actueel

Transportsector: gemeente wees coulant!

Rik Nizet 8 maart 2014

Verladersbedrijven vragen gemeenten in de Randstad om tijdens de nucleaire top in Den Haag later deze maand de venstertijden, de tijden dat bedrijven hun goederen mogen af- en aanleveren, tijdelijk op te heffen. Die oproep doen brancheorganisaties EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) zaterdag.

Den Haag ontvangt voor de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart meer dan 50 staats- en regeringsleiders, onder wie de Amerikaanse president Barack Obama, 5000 delegatieleden en 3000 journalisten. Er worden daarom in de hele Randstad veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van grote invloed zijn op de bereikbaarheid van het bedrijfsleven. Zo zijn veel wegen gedurende de top tijdelijk afgesloten.

FlexibelGemeenten kunnen zich volgens EVO en TLN best iets flexibeler opstellen, zodat de bevoorrading van bedrijven tijdens de top geen al te grote hinder ondervindt. Als bedrijven hun winkels en distributiecentra nu buiten de venstertijden om bevoorraden, krijgen ze een boete.

ProductieDe bedrijven zeggen zelf ook maatregelen te nemen om hun productie op peil te houden en winkels open te kunnen houden op 24 en 25 maart. Er worden bijvoorbeeld extra nachtploegen ingezet.