Nieuws Actueel

Travel Light: Reizen met zonder bagage

Lotte Grimberg 25 juni 2015

Vliegtickets lijken altijd zo goedkoop, tot je bij het afrekenen je bagage mee moet gaan rekenen. Dan betaal je als snel tot 110 euro extra. Hoog tijd om je koffer voor een vast laag tarief vanaf thuis te versturen naar je vakantieadres. "Er zitten zoveel voordelen aan! Zo hoef je de koffers niet meer in een te kleine auto te proppen en sta je niet eeuwig te wachten bij de bagageband", aldus Sven de Laaf, mede-oprichter van Travel Light.

De baggagevervoerder is in januari begonnen uit frustratie van de hoge bagageprijzen en de misleiding van de klant. In samenwerking met TNT brengt het bedrijf koffers van deur tot deur in heel Europa.

Wat als de gast er eerder is dan de koffer?"Het is wel eens misgegaan. Zo heeft een grote groep golfers een paar uur moeten wachten op hun golfspullen. We hebben toen achterhaald waar de groep zat en hebben ze gratis een fles wijn gegeven. Maar de kans dat dit gebeurt is erg klein. Wij geven een 99% aanleveringsgarantie. Deze garantie kunnen wij bieden, omdat we de bagage één dag voor aankomst van de gast leveren. Mocht het reisgoed later komen, hebben we een dag extra om de koffer alsnog optijd bij het hotel te krijgen."

Hotels zitten toch niet te wachten op een stapel koffers voor de deur?"Dat dachten wij in eerste instantie ook, maar het wordt erg positief ontvangen. De ondernemers zien Travel Light als een toegevoegde waarde voor hun hotel. Ze kunnen de gasten extra service bieden. Zo zijn er hotels die bijvoorbeeld de ski's alvast slijpen voor de gast."

Er kan zo drugs in je tas gedaan worden.."Nou... Dat kan net zo makkelijk op Schiphol als je tas achter de schermen is. Om toch te waarborgen dat er niks gebeurt, moet de koffer geseald aangeleverd worden. Daarnaast wordt de koffer bij de douane gecontroleerd. Dus wees maar niet bang."