Nieuws Actueel

Trein reizende sollicitant afgewezen

Van onze redactie 15 december 2015

Sollicitatiebaan1065

"U wilt met de trein komen werken? Sorry, maar dan kunnen we u niet aannemen.” Dat kreeg de Vlaamse Kirstin Coun (33) te horen, op het moment dat de baan zo ongeveer binnen was.Ze solliciteerde bij een uitzendbureau in Turnhout. "Ideaal: het kantoor ligt op wandelafstand van het station en ik zelf woon aan het station. Beter kan niet”, was Kirstins idee. Haar werkgever dacht daar duidelijk anders over.Begin vorige week belde ze met het bedrijf. “Ik had meteen een goed gevoel,” vertelt ze in Het Laatste Nieuws. "De dame zei: ‘Je komt vlot over’. Voor mij was het al voor driekwart in kannen en kruiken. Ik zou uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek."

"Maar toen ik zei dat ik met de trein zou komen werken, was het plots gedaan. ‘Sorry, maar dan stopt het hier en nu’, vertelde ze me. Ze zei dat ik het perfecte profiel had, maar dat ze mij niet kon aannemen vanwege de onbetrouwbaarheid van de NMBS.”

ErgernisOok in haar vorige banen merkte de jonge vrouw dat pendelen met de trein een handicap is. "Het is natuurlijk zo dat er vaak problemen zijn op het spoor en dat ik daardoor weleens te laat kwam. Dat is nooit een reden voor een ontslag of sancties geweest, maar ik voelde wel dat het telkens een punt van ergernis was."

Het is een bijzondere reden om iemand te weigeren. Ten eerste mag dat waarschijnlijk helemaal niet en ten tweede zijn de fileproblemen in België nog erger dan in Nederland dus is de trein nog niet zo’n gek idee.