Nieuws Actueel

Treinpersoneel Arriva Groningen staakt in navolging van Friesland

Medewerkers van spoorbedrijf Arriva in Groningen staken vrijdag. Ze leggen het werk neer vanwege een stukgelopen cao-overleg. Donderdag werd er al gestaakt in Friesland, waarbij Arriva besloot ook treinen in Groningen uit de dienstregeling te halen.

ANP 16 december 2022

ANP161222011 1

De stakers eisen onder meer 10 procent loonsverhoging en regelingen om de werkdruk te verminderen. Volgens FNV kwamen werkgevers hun afspraken meermaals niet na. Het conflict draait om één van de twee cao's in het streekvervoer, die voor zo'n 1300 werknemers van bedrijven als Qbuzz, Arriva en Keolis geldt. Deze cao staat los van de cao Openbaar Vervoer waarover vorige week nieuwe gesprekken zijn begonnen.

Donderdag schrapte Arriva nog regionale treinen in de provincie Groningen als gevolg van de staking in Friesland. Het treinpersoneel uit Friesland werkt namelijk ook op trajecten in die provincie, waardoor een betrouwbare dienstregeling niet kon worden gegarandeerd. Een woordvoerder van Arriva kon donderdag nog niet aangeven of de staking van vrijdag ook gevolgen heeft voor de dienstregeling in omliggende provincies.

Op maandag volgt nog een staking op het regionale spoor in Zuid-Oost Drenthe.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws