Nieuws Actueel

Trio opent ersonal training-studio LDPT

Van onze redactie 6 mei 2015

LDPT Sven Binnenmars Leendert Dokter Coen Bakker Taina Monteiro

In het hart van Roombeek geven ze persoonlijke training, trainen ze stelletjes of kleine groepjes. „Persoonlijke training is vaak toch een stok achter de deur”, zegt Dokter. „Zo’n 80 tot 90 procent die naar een sportschool gaan, haalt de doelstelling niet. Ze laten het sporten minder snel schieten als een personal trainer ze begeleidt.”

Het is niet helemaal een nieuw avontuur waar het drietal in stapt. Ze beschikken over een rugzak vol kennis en ervaring. „We hebben training gegeven bij Health City in Enschede”, zegt Dokter. „Maar toen dat werd overgenomen door Basic-Fit en de uitstraling van het sportcentrum veranderde, vonden we dat het tijd voor iets anders. Begin april zijn we hier in Roombeek begonnen met de training, maar de opening was afgelopen weekend.”

Bedrijven

Wie aan de conditie willen werken en daarbij verstandig wenst te eten, is bij LDPT aan het goede adres. Binnenmars, Bakker en Dokter leren sporters hoe ze verantwoord aan hun conditie kunnen werken, maar ook hoe zij aan de hand van afslankprogramma’s naar keuze op een gezonde manier kunnen afvallen. Ook richten zij zich op bedrijven. „We willen er naar toe dat bedrijven hun werknemers de mogelijkheid bieden om tussen de middag te gaan sporten”, vertelt Bakker. Want: „Fitte werknemers kunnen het ziekteverzuim doen verminderen.”

Het trio hamert op het nut van een personal trainer. Binnenmars: „Je raakt minder snel geblesseerd, omdat wij je in de gaten houden. Ook sport je effectiever met een personal trainer aan je zijde dan wanneer je het op eigen houtje doet.” Voordat de sporters aan de slag gaan, krijgen ze een screening. „We analyseren leefstijl en het voedingspatroon van de klant. Vervolgens stellen we een trainingsschema samen en geven we tips en adviezen over voeding.”

Half jaar

De trainingsperiode duurt ongeveer een half jaar. „Er wordt twee keer in de week getraind om na een half jaar het gewenste resultaat te bereiken. De klant beschikt dan over de kennis en motivatie om het verder zelf te doen.” Want dat is waar het uiteindelijk naar toe moet. Zelfstandig trainen, zonder begeleiding.

Foto: Sven Binnenmars, Leendert Dokter en Coen Bakker hebben samen de fitness-studio LDPT geopend. (Taina Monteiro)