Nieuws Actueel

Trioliet kan na uitbreiding de blik verruimen

Van onze redactie 22 mei 2015

Trioliet nieuwehal Reiniervan Willigen

Tijdens een rondleiding over het terrein, tussen de vele voermengwagens - in Ferrari-rood - door en natuurlijk door de nieuwe én bestaande hal wordt het wel duidelijk: deze uitbreiding heeft Trioliet goed gedaan. „We waren er ook aan toe, uit ons jasje gegroeid”, vertelt directeur Robert Liet. De nieuwe hal waar assemblage en logistiek bij elkaar zijn gekomen, oogt niet alleen een stuk hoger, maar is het ook: 1.75 meter om precies te zijn. „Komt ook omdat de machines steeds hoger worden.”

In de assemblagehal valt meteen op dat de twee montagelijnen zijn omzoomd door hoge stellingen. „In de paden waar de machines in elkaar worden gezet, komen geen heftrucks meer. Dat was voorheen dus wel het geval, maar logistiek moet het allemaal efficiënter en sneller. De machine rijdt op wieletjes door de lijn en op elke plek liggen onderdelen die gemonteerd moeten worden. Sterker: het is de bedoeling dat de toeleveranciers hun onderdelen al op juiste plek neerleggen.”

Tijdwinst

Tijdwinst, daar is het om te doen. En niet om te bezuinigen op personeel, maar juist om meer te kunnen verkopen en om de omzet te zien groeien. „We hebben nu 230 mensen aan het werk, ik schat in dat we er elk jaar wel tussen de 10 á 15 bij zullen krijgen”, vertelt Robert Liet. Veelal zullen de ‘kleine’ machines op de Nederlandse markt terechtkomen en de grote voor de export bestemd zijn. „Hier in Nederland heb je het met 300 á 400 koeien al over een megastal, in Noord-Amerika zijn stallen van 10.000 koeien geen uitzondering.”

Niet alleen op het fabriceren van zelfladers, automatische voersystemen, zelfrijders en getrokken voermengwagens (alles in diverse maten) richt Trioliet zich, maar op het leveren van onderdelen heeft het bedrijf een naam hoog te houden. „We zijn vrijwel 24 uur per dag bereikbaar, moet ook wel, want boeren kunnen ineens een probleem hebben en een onderdeel nodig hebben. En ook als er technische problemen zijn, kunnen onze mensen ze op afstand helpen.”

Toekomst

Nu de bouw door aannemer Steggink uit Reutum is opgeleverd kan Trioliet de blik op de toekomst richten. Het belangrijkste doel: doorgroeien, want daar is het natuurlijk allemaal om te doen. Immers: crisis is aan de markt waarin Trioliet opereert niet besteed. „De wereldbevolking gebruikt veel zuivel, drinkt veel melk”, aldus Liet. „Maar sinds vorige maand is het melkquotum afgeschaft, dit zal nog wel zijn gevolgen hebben, zeker ook voor de melkprijs.”

Foto: Roy Oude Nijhuis (manager verkoop onderdelen), directeur Robert Liet, productiemanager Kees Liet en Geert Schellevis (productieleider) in de nieuwe hal van Trioliet. (Reinier van Willigen)