Nieuws Actueel

TRNDlabs scoort met kleinste drone ter wereld

Van onze redactie 14 september 2015

Drone TRN Dlabs

Anders dan eerdere drones uit de koker van TRNDlabs, zit er in de Pico Drone geen camera. Je kunt er mee vliegen en dat is het dan ook wel zo’n beetje. De drone wordt bestuurd door een kleine console. Het machientje luistert tot ongeveer 50 meter afstand naar de signalen, daarna raakt hij buiten bereik. Nieuwenhuis lonkt met de drone naar de markt van de gadgetliefhebbers: mensen die steeds op zoek zijn naar grappige nieuwe dingen en in een impuls voor een paar tientjes wat leuks kopen.

VerkoopkanalenDe Rijssenaar en zijn vijf medewerkers zijn momenteel bezig om fysieke verkoopkanalen te vinden voor de drone. Liefhebbers hoeven daar niet op te wachten, want de vliegmachien is ook gewoon via de website van het bedrijf te koop. Hoewel de drone in Rijssen is bedacht en ontwikkeld, wordt hij in China gemaakt.

SKEY MiniTRNDlabs komt uit de koker van Gerard Nieuwenhuis. Samen met zijn vriend Albert van der Maat, vormgever, begon hij een bedrijfje. De eerste eigen drone die ze lanceerden was de SKEY Mini. De kleine zoemende drones vliegen sindsdien als warme broodjes over de toonbanken. Er zijn er al meer dan 30.000 verkocht. Ondanks het zakelijke succes laat Nieuwenhuis weten dat ze financieel nog niet binnenlopen. „Op dit moment steken we het geld in de ontwikkeling van nieuwe producten. We werken aan een iets grotere drone. Ook wordt er gewerkt aan een variant met wifi-verbinding. Er is natuurlijk veel mogelijk, maar we willen onze producten niet te duur maken.” De vliegende gadgets uit Rijssen mogen - zoals alle particuliere drones in Nederland - alleen binnen of op eigen terrein worden gebruikt.

Lees ook: 'Drone uit Twente is grote hit in Amerika'

Foto: TRNDlabs