Nieuws Actueel

Trotec bedient vanuit Haaksbergen de Benelux

Van onze redactie 26 februari 2015

De onderneming, onderdeel van een Oostenrijks merk, vestigde zich in 2004 in Haaksbergen, na de overname van het toenmalige LaserLight. Nederland is een van de negentig landen waar Trotec vertegenwoordigd is De graveer- en snijmachines worden over de gehele wereld verkocht. „ Vanuit Haaksbergen gaan ze naar klanten in Nederland, België en Luxemburg”, zegt marketingmanager Marloes Middelkamp. ,,Trotec verkoopt zowel kleine als middelgrote en grote lasersystemen. Naar gelang de toepassing kan zo’n model worden uitgebreid met bijvoorbeeld afzuigapparatuur en relevante hardware. Daar gaan we heel ver in.”

Vestiging in Haaksbergen geen belemmering

Middelkamp geeft aan dat Haaksbergen misschien niet de meest ideale vestigingsplaats is voor een bedrijf dat zich op de internationale markt begeeft. „Als de klant wil investeren in een lasermachine, dan heeft die daar best een rit naar Haaksbergen voor over. We ervaren dat zeker niet als een belemmering. Het bedrijf LaserLight, dat door Trotec werd overgenomen, richtte zich op de Duitse markt. Zo zijn we hier terechtgekomen. Niemand heeft ooit het idee geopperd om te verhuizen. We blijven lekker Haaksbergs.”

Foto: Marketingmanager Marloes Middelkamp van Trotec Lasers laat maar een piepklein gedeelte zien van wat er met de lasers in de Haaksbergse vestiging wordt gemaakt. (Charel van Tendeloo)