Nieuws Actueel

Trouwen, pilsen of darten? Het kan allemaal in café De Kröl in Enter

Van onze redactie 21 september 2015

Andre en Jolande ter Berge Lenneke Lingmont

"Ik had een totaal andere achtergrond, ik kwam uit de autobranche. Toch leek het ons wel wat. En op die manier zou het café in de familie blijven. We besloten de sprong te wagen. Hoewel ik geen ervaring had in de horeca, had ik wel aardig wat tijd doorgebracht in de kroeg", vertelt hij lachend. "Het went erg snel."

Bijnaam De naam van het café werd veranderd in De Kröl. "Dat is de bijnaam van onze familie. Die gaat terug naar de tijd van mijn opa. Waarom dat bij ons de Kröl is weet ik niet precies, maar we houden de naam in ere."

Bruine kroeg Van het woonkamercafé van destijds is weinig meer over. André en Jolande hebben er een nostalgische, bruine kroeg van gemaakt. "We hebben veel veranderd. Toen wij begonnen, kwamen er geen dames - alleen maar mannen. Dat is nu gelukkig wel anders. Daarnaast komen er nu ook veel jongeren, dat is ook een groot verschil vergeleken met toen."

Trouwen, vergaderen, feesten Naast het tappen van biertjes, zijn de twee druk met de catering. "We hebben een grote zaal die we verhuren. Daar kan wel vijfhonderd man in. De catering doen we helemaal zelf. Het zalencentrum is echt een verlengstuk van ons bedrijf: je kunt er trouwen, vergaderen, feestjes geven; noem maar op."

CarnavalDe drukste periode voor het café is het carnaval, gevolgd door de dartkampioenschappen van Enter. Café de Kröl heeft dan ook een eigen dartverening. Op de maandagavond worden er volop pijltjes gegooid in de kroeg. Daarnaast organiseren ze het jaarlijkse darttoernooi. "Dan is het erg druk, het is het grootste darttoernooi van Enter. Alleen Entersen mogen meedoen, maar je mag wel komen kijken hoor."

André en Jolande ten Berge runnen met veel plezier hun café De Kröl, dat al drie generaties in de familie is. 'We besloten in 1988 de sprong te wagen.' Foto: Lenneke Lingmont