Nieuws Actueel

Tsipras hamert op soevereiniteit

Van onze redactie 18 maart 2015

Image 4813738

,,De mensen hebben ons gevraagd de bezuinigingen te beëindigen en om de waardigheid van het land terug te winnen'', zei de premier. ,,We antwoorden de komende dagen door een muur van soevereiniteit en waardigheid te bouwen.''

De Grieken blijven voorlopig overhoop liggen met de andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de hervormingen die het land moet doorvoeren in ruil voor noodleningen. Persbureau Bloomberg meldde woensdag dat ingewijden binnen het IMF de Grieken inmiddels bestempelen als de moeilijkste 'klanten' van de afgelopen zeventig jaar.

Toezeggingen Tsipras hoopt op de EU-top van donderdag op toezeggingen over het deel van de noodleningen die Griekenland nog tegoed heeft. Daarvoor moet het land echter aantonen welke vorderingen er worden gemaakt met hervormingen.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble waarschuwde in dat verband woensdag dat de tijd begint te dringen. ,,Het wordt steeds moeilijker om tot een oplossing te komen'', zei hij over de gesprekken met de Grieken.